Dorpsvoorzitter hoopt niet op spandoeken bij inloopavond

LUTTELGEEST • Wo 7 september 2022 | 6:03 • Woensdag 7 september 2022 | 6:03

Dorpsvoorzitter Mariët Rommens van Luttelgeest hoopt woensdagavond op een ordelijk verloop en niet op spandoeken en geschreeuw bij de informatiebijeenkomst over het aanmeldcentrum in Bant. De bijeenkomst van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers begint om 20.00 uur in de Bantsiliek.

"Ik ben wel benieuwd wat voor reacties er komen, wat voor vragen er gesteld worden", zegt Rommens vooruitblikkend op de avond. "Dit is iets wat natuurlijk leeft in Luttelgeest. Wij vinden dat duizend asielzoekers in het AZC voldoende is. En dat daar niet een tweede centrum naast moet komen."

Omwonenden vrezen overlast en twee petities tegen het aanmeldcentrum zijn al duizenden keren ondertekend. De dorpelingen voelen zich sowieso overvallen door de mededeling van het Rijk, nu inmiddels twee maanden geleden, dat er naast Ter Apel een tweede aanmeldcentrum moet komen in Bant.

Hoeveel mensen komen naar de bijeenkomst?
"Ik denk dat de Bantsiliek te klein zal zijn", schat Rommens in. "Ik hoop dat mensen antwoorden krijgen op hun zorgen en angsten. Maar ik hoop niet dat er toestanden gaan ontstaan als in Albergen met spandoeken en gekkigheid. De gemeente beslist er uiteindelijk over, maar wij als bevolking willen toch ook hier onze zorgen kenbaar maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel