Ontuchtverdachte Peter V. in juni voor de rechter

ALMERE • Vr 12 mei 2023 | 12:47 • Vrijdag 12 mei 2023 | 12:47

De zaak tegen de 55-jarige Peter V. uit Almere wordt op 21 en 22 juni inhoudelijk behandeld in de rechtbank in Lelystad. Dat werd vrijdag bekend tijdens een voorbereidende zitting rond de omvangrijke ontuchtzaak. V. wordt ervan verdacht twaalf jongens tussen de 8 en 13 jaar oud hebben misbruikt. Een deel daarvan zou zijn gebeurd toen hij directeur was van Stichting Kanjer Wens.

V. werd in februari vorig jaar opgepakt voor ontucht met drie jongens van 9 en een jongen van 12. Dat zou onder meer zijn gebeurd tijdens zijn werk voor de Stichting Kanjer Wens, dat dagjes uit verzorgde voor chronisch of ernstig zieke kinderen.

De officier van justitie verdenkt de Almeerder inmiddels van twaalf gevallen van ontucht, waaronder één zaak uit 2016, een periode waarin V. nog in Almere actief was als voetbaltrainer. Daarnaast heeft V. volgens de aanklager ook kinderporno gemaakt van meerdere slachtoffertjes.

In december werd duidelijk dat twee jongens die op verzoek van de verdediging waren gehoord, belastend over V. hebben verklaard. Eentje zei dat hij de man met meerdere jonge jongens in bed heeft gezien. De ander vertelde dat hij door hem zou zijn betast. Ook andere getuigen hebben soortgelijke verklaringen afgelegd.

De verdachte verscheen vrijdag zelf niet op de zitting, zijn advocaat had zich ook afgemeld. Het onderzoek is volgens de officier van justitie zo goed als afgerond. Er worden nog wat getuigen gehoord en er moet nog een Reclasseringsrapport van V. komen.

De advocaat van één van de slachtoffers kondigde aan dat hij een verklaring wil afleggen tijdens de rechtszaak. Die zal dan vooraf worden opgenomen en tijdens de zitting worden afgespeeld. De officier en de rechtbank gingen daarmee akkoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel