Kamervragen DENK over ongeregeldheden Urk

URK • Wo 13 maart 2019 | 11:25 • Woensdag 13 maart 2019 | 11:25

De Tweede Kamerfractie van DENK gaat vragen stellen aan het kabinet over de situatie op Urk. De afgelopen twee nachten was het onrustig in het dorp door ongeregeldheden door jongeren. Maandagavond werd het huis bestormd van een Nederlands-Marokkaans gezin.

De partij zegt dat aanhangers van Wilders verantwoordelijk zijn voor de onrust. "Uit naam van de PVV hebben meer dan honderd Wildershooligans in Urk een gezin van Nederlands-Marokkaanse komaf agressief aangevallen en mishandeld met racistische motieven. " Burgemeester Pieter van Maaren sprak dinsdagavond met het getroffen gezin.

In een tweet roept Kamerlid Farid Azarkan op om de rust te bewaren. "Ik wil iedereen oproepen tot kalmte." Volgens de DENK-politicus dreigt de situatie op Urk te escaleren. Hij roept fractievoorzitter Geert Wilders van de PVV op om afstand te nemen van 'deze hooligans'.

Fractievoorzitter Hendrik Wakker van PVV Urk heeft inmiddels gereageerd op de tweet van politieke partij. "DENK weet weer niet hoe snel ze de racismekaart moeten trekken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel